Modern Sanat Atölyesi
14 Kasım Perşembe akşamı, saat: 20.30’da Celil Sadık ile Online 12 Haftalık Sertifikalı Modern Sanat Atölyesi başlıyor!
Atölye kayıtları atölye tarihinden 1 gün sonra link olarak paylaşılmaktadır. Atölye başlangıç tarihinden itibaren 5 ay süreyle katılamadığınız atölyeleri izleyebilmektesiniz.
Bu atölyemizde 1863 yılı Salon Paris sergisinden başlayarak modern sanatın nasıl şekillendiğini, sanat akımlarının birbiri ardına nasıl doğduğunu görecek ve Çağdaş Sanata kadar bir yolculuk yapacağız. Hem çok fazla ressam hem de çok fazla eser görecek, akımları birbirinden nasıl ayırt edeceğimizi öğrenecek ve büyük ustaların fırça darbelerini tanıyacağız.
Haftalık Program
- Realizm
- Empresyonizm
- Post Empresyonizm
- Sembolizm
- Art Nouveau
- Fovizm
- Ekspresyonizm
- Kübizm
- Füturizm
- Dadaizm
- Soyut Sanat
- Soyut Dışavurumculuk, Pop Art.
Online Modern Sanat Atölyesi ile ilgili bilgiler
- Online Modern Sanat Atölyesi herhangi bir ön bilgi gerektirmemektedir.
- Her online atölye dersi yaklaşık iki saat ve üzerinde sürmektedir.
- Kaçırdığınız dersleri kayıtlardan takip edebileceksiniz.
- Dersler zoom üzerinden yapılacaktır.
- Eğitim süresince oluşturulan gruptan istediğiniz zaman, online atölye dışında da aklınıza takılanları sorabileceksiniz.
- Eğitimler sırasında dilediğiniz zaman dilediğiniz kadar soru sorabilirsiniz.
- Derslerde işlenen konularla alakalı Celil Sadık tarafından hazırlanmış makale, slayt ve notlar gönderilecektir.
*Kaçırdığınız dersleri yalnızca linkler üzerinden takip edebileceksiniz. Linkler telif haklarımız gereği indirmeye kapalı olacaktır.
Celil Sadık Hakkında
26 Ekim 1991’de Ankara’da doğdu. Pamukkale Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü’nden 2016 yılında mezun oldu. Fakülteyi “Bizans Dönemi Ankara’sı” ve “Roma Hamamındaki Bizans Eserleri” adlı çalışmalarla tamamlayan Sadık’ın uzmanlık alanı Bizans ve Batı sanatıyla modern sanatlardır. Tezi için Ankara’da altmışın üzerinde köy gezerek Bizans Dönemi yerleşkeleri ve eserlerini inceledikten sonra “Tarihli Sanat” adlı bir web sayfasına ortak oldu ve makalelerini yayınlamaya başladı. 2016 yılından bu yana Instagram ve Twitter’da @sanatntarihi kullanıcı adı ile Sanat Tarihini kapsayan her konuda paylaşımlar yapıyor. Uygarlığın Ayak İzleri – Sanat Dehaları, Uygarlığın Ayak İzleri – Krallar ve Tanrılar, Uygarlığın Ayak İzleri – Batı Resim Sanatında Mitoloji, Uygarlığın Ayak İzleri – Batı Resminde Aşk ve Bazı Küçük Felaketler adlı dört kitabı bulunmaktadır.